Facebook, cunoscută în prezent ca fiind cea mai mare rețea de socializare din lume plănuiește ca în viitorul apropriat să devină cea mai mare bancă din lume, devenind parte a tuturor sistemelor bancare și principal punct de interes pentru cei ce vor să facă tranzacții, mai ales prin intermediul internetului și a criptomonedelor. Principalul plan Facebook are ca scop introducerea pe piața digitală de criptomonede propria monedă digitală, care conform studiilor ar trebui să ajungă în topul preferințelor celor ce tranzacționează criptomonede în mediul online. În ciuda faptului că la momentul de față criptomoneda nu mai reprezintă un interes chiar atât de mare pe cât prezenta acum câțiva ani când s-a lansat, se pare că Facebook are alte planuri, principalul lor scop fiind să își întreacă competiția și să devină principala sursă de criptomonede pentru cei ce tranzacționează cu astfel de monede virtuale.

La momentul de față întregul sistem este încă în stadiul de dezvoltare și testare urmând ca în prima jumătate a acestui an deja să se lanseze pe piață. Cei de la New York Times au anunțat recent că Facebook, Telegram și Signal reprezintă principalele proiecte de dezvoltare pentru monedele digitale, astfel încât să se realizeze un sistem mult mai bun față de cel actual iar astfel să se faciliteze tranzacțiile. În comparație cu criptomonedele aflate în acest moment pe piața digitală, Facebook cât și alte companii de acest gen dispun de un grad ridicat de expunere, caracterizat la milioane sau miliarde de utilizatori.

Facebook a așteptat ca sistemul de criptomonede să evolueze astfel încât să îi afle toate defectele, venind cu ceea ce este mai bun pentru cei pasionați de folosirea unui sistem de tranzacționare online ce nu include și sistemul bancar. Compania intenționează să includă criptomoneda în special pe WhatsApp, întrucât este principalul lor serviciu legat direct la un număr de telefon iar astfel siguranța și protejarea contului este mult mai avansată și mai greu de accesat de către persoanele neautorizate. Signal, o altă companie ce se ocupă cu sistemele de comunicații online într-un mediu criptat plănuiește de altfel să între pe piața criptomonedelor cu o altfel de monedă virtuală, însă nu vor fi singurii întrucât multe alte companii ce dețin aplicații din Coreea de Sud și Japonia deja lucrează la astfel de sisteme de tranzacționare online ce promit sa devină principali competitori pentru Facebook. Bătălia se dă între giganți însă și cei mai mici au loc pentru a ieși în evidență, tocmai de aceea nici o companie care dorește să între pe piața cu criptomonede nu trebuie evitată, putând fi chiar mai bună și mai avansată tehnologic atât din punct de vedere al securității cât și a modului de tranzacționare.

Facebook se implică direct și indirect în tot ceea ce înseamnă criptomonedă, angajând până și un fost director de la PayPal pentru a se ocupa de acest proiect. Întregul proces de dezvoltare este bine protejat, motiv pentru care nu avem informații exacte cu privire la direcția în care se va duce moneda virtuală creată de Facebook. Există posibilitatea folosirii tehnologiei deja cunoscute precum blockchain, însă se dorește a se folosi totodată și sistemele centralizate asemeni Visa și PayPal. Dacă într-adevăr Facebook reușește să vină pe piață cu o criptomonedă pe placul tuturor și care să fie cea mai sigură din lume, atunci compania s-ar transforma într-o bancă centrală, ceea ce ar însemna un teren pierdut pentru celelalte tipuri de bănci deja existente.

Facebook va rămâne în continuare cea mai mare rețea de socializare din lume, însă va deveni totodată și parte din sistemele de tranzacționare online prin intermediul criptomonedelor. 

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters