Compania de brokeraj Robinhood Financial din Palo Alto a lansat Crypto Trading in patru state americane unde se pot comercializa si tranzactiona in mod gratuit Bitcoin si Ethereum. Iar statele in care monedele virtuale nu au comision de tranzactionare sunt urmatoarele: California, Massachusetts, Missouri si Montana, dupa cum a declarat compania Robinhood pe Twitter. Aceasta companie se va numara in curad printre cele mai importante platforme de tranzactionare, care in prezent numara milioane de utilizatori si miliarde de tranzactii, daca isi vor pastra pozitia si se vor dezvolta.

Iar fata de cei de la Coinbase ce au comisioane intre 1.5% si 4%, cei de la Robinhood nu percep inca o forma de comision. Desi acestia se bazeaza pe dobanda acumulata in conturile de utilizator plus un model de abonament bazat pe taxe si niveluri pentru utilizatorii care fac upgrade la Robinhood Gold pentru sumele mai mari de depozite instant si accesul la fondurile imprumutate pentru tranzactionare.

Inainte de a se ocupa de tranzactionarea banilor virtuali abordarea lor a fost aceea de a elimina comisioanele grele asociate cu investirea, astfel incat „nu numai bogatul” sa beneficieze de sfaturi si instrumente de brokeraj. Adeptii de pe Twitter ai Robinhoodului au intrebat rapid cand platforma s-ar deschide pentru investitorii din alte state, cum ar fi Florida, si cand vor adauga mai multe monede virtuale.

Dar avand in vedere ca, intr-o saptamana, mai mult de 1 milion de investitori preinregistrati pentru acest moment si inca milioane de persoane au fost plasate pe o lista de asteptare, Robinhood tocmai a facut ziua mai buna pentru multi comercianti din SUA. Robinhood Crypto ofera caracteristici precum „acces instantaneu” la fonduri prin intermediul depozitelor sau vanzarilor de actiuni, ceea ce reprezinta o abordare rationalizata pe care comercianii vor accepta si versiunea alternativa a asteptarii ca fondurile sa ajunga pe alte platforme. Robinhood Crypto este disponibil atat pentru Android, cat si pentru iOS.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters