Deseori sunt contacta de oameni care imi cer sfatul in privinta pretului Bitcoin. Ce crezi o sa mai scada pretul? La cat o sa ajunga in decembrie? Sa cumpar acum sau sa mai astept?

Cel mai tare ma ditreaza cand imi vorbesc de „speculantii care cumpara si vand si care se fac vinovati de toate fluctuatiile care apar pe piata”. De multe ori ii intreb de ce vor sa cumpere Bitcoin si raspunsul e intotdeauna acelasi ca sa creasca pretul si sa-l vanda.

Cu alte cuvinte speculantii astia sunt niste nenorociti dar daca ar putea ar fi si el un mic speculant ca nu-i strica niste bani in plus in buzunar.

De cele mai mute ori le spun acestor oameni sa nu se bage desi stiu ca mai devreme sau mai tarziu se vor baga si probabil vor fi primii care se vor plange ca au pierdut banii din cauza acestor crypto-caritasuri-sarlatanii sau cum le vor mai numii.

Ei nu inteleg de fapt valoarea Bitcoin, care este scopul lui si ca pretul nu conteaza atunci cand la final de zi 1 Bitcoin = 1 Bitcoin.

Probabil lucrurile vor incepe cu adevara sa functioneze atunci cand vor fi tot mai putini oameni care cumpara sperand sa devina bogati si vor fi tot mai multi cei care vor vrea sa intre in aceasta lume a criptovalutelor pentru alte motive decat acela de a casiga bani.

Desigur nu inseamna ca nu trebuie sa existe totusi si un beneficiu din toata treaba asta, si exista un mare beneficiu dar putini vor sa il vada desi e mereu chiar in fata ochiilor lor. O sa va spun si despre acest beneficiu major cu prilejul unui alt articol.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters