Rețeaua de plăti cu criptomonede Eligma s-a alăturat României cu platforma pentru comercianți GoCrypto, ajungând la o rețea de peste 1.000 de magazine partenere cu posibilități de extindere pe 13 noi piețe până la finele anului curent, în urma obținerii finanțării de 4 milioane de euro de la Bitcoin.com și fondul de investiții suedez Pangea Blockchain Fund.

Compania a fost fondată în anul 2017 de către antreprenorii Dejan Roljic, Matej Gregorcic și Joze Mermal și a reușit să se alăture sistemului de plăti GoCrypto, în urma unui upgrade la serviciul inițial Eliplay, prin care comercianții pot accepta plăti în criptomonede cu decontarea în moneda națională. GoCrypto a fost lansat în România în decembrie 2019, după integrarea în Bulgaria, Croația, Cehia, Elveția, Marea Britanie, Portugalia, Slovacia și Ungaria. În ultimul an, platforma a reușit să se extindă enorm, ajungând la o rețea de peste 1.024 de magazine în 10 țări la finele lunii februarie, în ianuarie 2019 având mai puțin de 250 de magazine.

Printre noii parteneri se află inclusiv Burger king din Ljiubliana, care a devenit primul magazin din lume care acceptă plăti cu monede virtuale, dar și rețeaua de brutării slovenă Zito, barul Bewdog din Budapesta precum și un operator de feriboturi din Elveția. Anul 2020 a clasat Eligma ca fiind cel mai bine finanțat startup din Slovenia, având investiții de 4 milioane de euro de la Bitcoin.com și fondul elvețian de investiții Pangea Blockchain Fund.

Noile fonduri vor fi utilizate pentru extinderea serviciilor GoCrypto pe 13 noi piețe până la finele acestui an, dar și pentru lansarea de produse, atât hardware cât și software, în prezent lucrând la un terminal POS ce va permite comercianților să accepte plăti cu criptomonede dar și să vândă sau să cumpere cu monede virtuale.  

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters