Estonia are noi idei de dezvoltare. Este anuntat ca in viitorul apropiat vor lansa o criptovaluta nationala. Aceasta va fi prima tara din lume ce a implementat acest sistem. Ideea acestei monede virtuale este de a atrage noi investitori si de a creste economia tarii. Daca ideea acestora va fi dusa la bun sfarsit, in viitor orice persoana din lume isi va putea deschide o afacere in Estonia fara a se deplasa fizic in tara. Romania nu a reusit inca sa-si creeze un grup de lucru care sa preia si da dezvolte idei referitoare la economia viitorului.

“La inceputul anului 2018, think-tank-ul INACO-Initiativa pentru Competitivitate readuce I atentia publica propunerea lansata anul trecut Buvernului Romaniei, mediului academic, antreprenorial, universitar, civic, social, politic si mass-media de a crea Grupul de Lucru pentru Economia Viitorului (GLEV) pentru a nu ramane iremediabil paraleli cu viitorul”, declara reprezentantii INACO.

In 2017 Estonia, in ultimii 10 ani a facut pasi enormi si a ajuns sa fie prezentata ca si “cea mai antreprenoriala” tara din Europa. Aceasta este foarte bine conectata la viitor, digitalizarea ca si politica nationala a dus la relatii mai bune intre stat si cetateni. Statul deja dispune de un nivel foarte ridicat de digitalizare avand posibilitati precum: Votul online, Cetatenie oferita electronic dar si sanatate digitalizata in sisten block-chain.

In august, anul trecut, tara a lansat un program numit e-Residency cu ideea ca acesta va revolutiona lumea afacerilor, avand un plan de actiuni dedicat economiei viitorului. In acelasi timp cu acest program, Estonia a facut dezvaluiri cu privire la prima criptovaluta nationala din lume, Eastcoin-ul.

Prima criptovaluta nationala!

Pe data de 18 decembrie a anului trecut au fost date cateva explicatii legate de subiect de catre Kaspar Korjus, director executiv al programului e-Residency. Acesta a anuntat ca aceasta idee este un start-up guvernamental ca oricare alt start-up de astazi. Acesta a mai declarat ca proiectul ar putea fi finantat printr-o oferta initiala de monede digitale numite Eastcoin. Aceasta criptomoneda ar putea devenii un rival al bine cunoscutului Bitcoin a carui valoare a sarit in decursul unui an, de la 500 USD la aproape 20.000 USD.

Pentru a putea utiliza Eastcoin-ul, membrii societatii e-Residency vor avea nevoie de o asa zisa “Identitate digitala estoniana”. Aceasta le va permite sa utilizeze o semnatura digitala pentru documente si folosirea anumitor servicii
ce necesita un grad sporit de securitate.

Momentan nu a fost anuntata o data exacta in care aceasta criptomoneda va fi lansata dar cu siguranta nu va mai dura mult pana cand aceasta va aparea pe piata.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters