Pentru ca a fost intens criticata, chiar inainte sa fie lansata, compania Facebook s-a gandit sa schimbe numele criptomonedei, astfel incat sa nu aiba un impact negativ la propria lansare din pricina acelor critici din spatiul virtual si nu numai. Astfel ca in prezent noua criptomoneda care va fi lansata se numeste DIEM, in loc de LIBRA asa cum se preconiza pana cu ceva timp in urma.

Cu toate acestea schimbarea numelui criptomonedei care va fi lansata tocmai anul viitor va schimba si numele asociatiei din care fac parte compania Facebook, dar si alte companii, care au stat la baza noii criptomonede. De altfel cunoscuta sub numele de Libra Association, noul nume al asociatiei va fi de Diem Association, iar numele criptomonedei va fi de asemenea Diem Dollar.

Care a fost cauza care a dus la aceasta schimbare a numelui criptomonedei?

Chiar daca pe piata s-au vehiculat suficiente informatii, care mai de care mai alambigate, motivul real pentru care Facebook si-a dorit aceasta schimbare a fost, de fapt si de drept, independenta acestei monede virtuale fata de Facebook. Astfel, in urma acestei schimbari este mult mai usor sa se depisteze faptul ca in spatele acestei criptomonede exista o asociatie de companii care o sustin.

Ceea ce este cert si este cunoscut este faptul ca Libra a trecut prin suficiente schimbari majore cu mult timp inainte de a fi lansata. Initial, in prima faza, Libra s-a vrut a fi un stablecoin mai exact o criptomoneda care sa se bazeze pe mai multe monede nationale, care in cele din urma sa-i confere mai multa stabilitate. Numai ca acest lucru nu a fost posibil din cauza numeroaselor critice aduse. In urma acestora Libra Association s-a hotarat ca noua moneda virtuala sa aiba la baza doar dolarul American si de aici si denumirea criptomonedei de Diem Dollar.

Bineinteles acest lucru apare si in comunicatul emis de asociatie cu ocazia schimbarii numelui criptomonedei, dupa cum urmeaza: „Diem Association va furniza o platforma simpla pentru fintech-uri, care sa poata oferi companiilor si utilizatorilor servicii de plati instante, ieftine si sigure„. Prin urmare ceea ce se cunoaste foarte bine este faptul ca aceasta noua moneda virtuala, Diem va putea fi lansata chiar la inceput de an 2021, de catre cei 27 de membri care compun actuala asociatie.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters