Presedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, sustine ca numai dupa prima saptamana de pre-vanzare pentru moneda virtuala Pedro a strans de la investitorii a 127 de tari, circa 3 miliarde de dolari. Specialistii spun insa ca aceste afirmatii pot fi false, in cazul in care aceasta suma reprezinta doar pre-comenzile si nu tranzactiile propriu-zise. Bineinteles ca acest lucru se  poate verifica si demonstra de infomatiile pe care le poate oferi portofelul virtual oficial.

Majoritatea tokenilor au fost achizitionati in dolari americani, bitcoin si ether prin intermediul a 171,015 de tranzactii confirmate. In ziarul finantat de guvern a aparut o lista cu tarile participante, iar printre acestea se numara: Afghanistan, Albania, Germania, Andorra, Angola, Antigua si Barbuda, Arabia Saudita, Algeria, Argentina, Australia, Austria, Bahamas, Bangladesh, Barbados, Belgia, Belize, Belarus, Bolivia, Brazilia, Bulgaria, Cambodgia, Cameron, Canada, Qatar, Chile, China, Cypru, Colombia, Corea de Sod, Costa Rica, Croația, Cuba, Danemarka, Ecuador, Egipt, El Salvador, Emiratele Arabe Unite, Slovacia, Slovenia, Spania, Statele Unite, Estonia, Philippine, Finlanda, Franta etc.

In timp ce Polonia a sustinut ca nu are nici un interes fata de aceasta criptomoneda, iar Departamentul de Trezorerie al Statelor Unite da avertizari investitorilor ca moneda virtuala Pedro incalca legislatia (cu privire la sanctiunile economice ce au fost impuse pentru Venezuela), oficialii rusi declara intentia de a analia oportunitatea de a investi intr-o astfel de moneda.

Dupa declaratiile facute de presedintele Venezuelei pe Twitter, presa ce nu este finantata de guvern a mediatizat faptul ca site-ul oficial pentru achizitionarea Petro are sufieciente erori ce impiedica achizitionarea unei astfel de monede virtuale, prin urmare nu a fost inregistrata nici un fel de tranzactie pana in prezent. Ceea ce este cu adevarat interesant este legat de contul de Twitter oficial al Petro ce recomanda utilizarea exchange-ului EtherDelta.

In cele din urma pentru a sustine tranzactia monedei virtuale Petro, guvernul Venezuelean ofera un curs gratuit de instruire in utilizarea criptomonedelor, la care pot participa tinerii care nu isi pot permite plata unor astfel de cursuri. Se mai spune ca tot presedintele Venezuelei a cerut companiilor de stat sa isi converteasca o parte din profituri in Petro si de asemenea sa accepte tranzactii in criptomonede.

1 Comment

Comments are closed.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters