La inceputul anului se zvonea faptul ca cei de la Blockchain Power Trust au terminat si finalizat preluarea parcului Dorobantu din juetul Tulcea de la OMV Petrom, parc ce are o capacitate de 45MW. Pentru achizitionarea parcului firma canadiana a platit 23 de milioane de euro. Dupa toata aceasta operatiune firma a anuntat ca se va ocupa de mineritul criptomonedelor folosind astfel in mare parte energia electrica produsa in parcul Dorobantu.

Prin urmare compania canadiana, Blockchain Power Trust, va incepe sa mineze la sfarsitul lunii criptomonede in Romania. Datorita acestui fapt canadienii au achizitionat primul echipament hardware pentru mineritul criptomonedelor. Ceea ce este interesant la acest echipament este faptul ca minerul poate avea o putere de procesare de circa 5,83 PH/s (pentahash/s) si poate consuma cand este utilizat la o capacitate maxima in jur de 670 kW de energie. Un lucru cert este acela ca tot ce tine de crearea de noi monede trebuie sa tina de consumul redus de energie pentru crearea unei cantitati mai mari de monede  virtuale. Cu cat numarul de monede virtuale este mai mare, iar consumul de energie este mai mic, cu atat mineritul monedelor este mai eficient.

Tot in Romania, firma Blockchain Power Trust detine 15 instalatii ce produc energie electrica in cele 2 parcuri eoliene, 2 parcuri solare si 11microhidrocentrale. Compania canadiana a afirmat ca isi doreste sa atinga la ferma de minerit o putere de procesare de 91 PH/s, avand in vedere ca pentru echipamentele necesare sunt estimate cheltuieli in valoare de 20 milioane de dolari.

[via profit.ro]

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters