Venituri uriase pentru cei de la Nvidia

Posted by

Asa cum era de asteptat cererea pentru echipamentele de minare a fost foarte mare in trimestrul patru pentru Nvidia. Se pare ca toata aceasta goana dupa  minarea bitcoin si alte criptomonede nu a facut nimic altceva decat sa aduca venituri neasteptate producatorilor de echipamente hardware.

Insa cei care au avut parte de o cerere spectaculoasa la final de an 2017, pentru placile grafice a fost Nvidia. Astfel ca cei de la Nvidia au raportat castiguri record in valoare de 2.91 miliaarde la finalul trimestrului patru, ce tocmai s-a incheiat pe data de 28 ianuarie anul curent. Iar fata de anu trecut, aceeasi perioada, veniturile acestora au fost cu 34% mai mari.

Cei care  sunt indreptatiti sa vorbeasca despre veniturile celor de la Nvidia spun ca acest lucru s-a datorat in mare parte si pentru faptul ca placile grafice au avut parte de o vanzare record. Ba mai mult decat atat se sustine faptul ca la conferinta de tehnologie organizata de Nvidia, numarul persoanelor participante au fost de aproximativ cateva ori mai mare fata de acum cinci ani.

Fondatorul si directorul executiv sustin ca fac progrese in ceea ce inseamna Inteligenta Artificiala, avand in vedere dezvoltarea de masini care sa produca singure, dar si o gama variata de produse care sa aduca beneficii tuturor clientilor. Faptul ca veniturile au depasit toate asteptarile la final de an pentru Nvidia este confirmat chiar de catre directorul financiar al companiei. Astfel spus se pare ca din minarea criptomonedelor veniturile celor de la Nvidia au fost de circa 230 de milioane de dolari.