În ultimele zile valorile bitcoin scad foarte mult, iar acest lucru s-a observat foarte bine în cea de-a doua sesiune consecutivă când s-a pus presiune pe vânzare și de ce nu a alimentat temerile tuturor care au avut legătură cu ceea ce spun crypto-sceptici că reprezintă totalitatea problemelor speculative. Prin urmare prețul bitcoin a coborât astfel la mai mult de 10% în tranzacții, până la un minim de 33.494 dolari/unitate, înainte ca această criptomonedă să mai recupereze ceva din pierderi.

Mai cu seamă ieri, în jurul orei 18:50, ora României, această monedă virtuală se deprecia cu 7,7% față de referința de cu o zi înainte pe platforma numită BitStamp, la 34.500 dolari/unitate. Se știe deja că la începutul lunii bitcoin a atins o valoare maximă de peste 41.000 de dolari, iar de atunci a apărut și o volatilitate ridicată, astfel încât moneda bitcoin a început să se prăbușească fără să se poată stabiliza în jurul valorii de 40.000 de dolari.

Ba mai mult decât atât analiștii au atenționat că dacă moneda bitcoi ar încetini, iar cei interesați de randamente ar transfera banii pe alte active, atunci aceste câștiguri ar fi deja efemere. Un sondaj care a fost realizat de către Deutsche Bank a arătat că majoritatea celor care au răspuns au plasat bitcoin la o valoare foarte ridicată în ceea ce înseamnă domeniul speculațiilor. Ocazie cu care investitorii spun că în următoarele 12 luni moneda virtuală bitcoin pare mai degrabă să se înjumătățească decât să-și mărească valoarea.

Astfel privind toate aceste temeri se amplifică presiunile la vânzare, chiar dacă există relatări care sunt legate de creșterea plasamentelor de tip long pe bitcoin din partea acelor investitori instituționali. De altfel mai există și traderi care spun că vin și lucruri bune odată cu vânzările masive din ultimele zile, având în vedere că piața așteaptă încă o corecție pentru a reduce din lichiditate, dar și din pozițiile long masive pe bitcoin.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters