Conform SkyNews Venezuela a lansat pe data de 20 februarie, anul curent, propria ei moneda virtuala, El Petro, sustinuta din rezervele petroliere ale tarii si este menita sa rezolve problemele financiare ale acestei tari. Astfel spus Venezuela devine prima tara ce lanseaza propria ei moneda virtuala. Avand in vedere situatia dezastroasa prin care trece Venezuela, lipsa de medicamente, de alimente, dar si de bani pentru achitarea facturilor, cat si sanctiunile impuse de Statele Unite, a dus la crearea si lansarea propriei monede virtuale.

Scopul acesteia fiind de a atrage investitori din Orientul Mijlociu, Turcia, dar si Qatar pentru a putea redresa situatia in care se afla tara. Mai mult decat atat presedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, spera ca in curand sa poata sa dezvolte atat economic, cat si social tara pe care acesta o conduce.

Potrivit afirmatiilor pe care acesta le-a dat publicitatii: „Venezuela va crea o noua criptomoneda, Petro, pentru a avansa in probleme de suveranitate monetara, pentru a face tranzactii financiare, pentru a depasi blocada financiara”. „Aceasta va permite sa avansam în ceea ce priveste finantarea internationala pentru dezvoltarea economica si sociala a tarii”. „Noua moneda virtuala va fi sustinuta de rezervele bogate ale Venezuelei de aur, petrol, gaz si diamante” scopul acestei monede este unul clar si concis.

Ceea ce este interesant este faptul ca Fondul Monetar International se asteapta ca inflatia sa creasca undeva pe la 2000% in acest an. Ba mai mult decat atat se pare ca Venezuela nu va fi singura tara care a adoptat o astfel de politica a propriei monede virtuale, avand in vedere ca si presedintele rus, Vladimir Putin, vrea sa introduca in prorpia tara o criptorubla cu scopul de a evita sanctiunile internationale.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters