Niciodată nu s-a știut exact cât de mult sau cât de puțin va crește prețul monedei virtuale Bitcoin. Dacă la început o monedă Bitcoin valora doar câțiva dolari în timp valoare ei a ajuns să fie și de 5.000 de dolari. Cei ce investesc într-o astfel de cripto-monedă știu cu adevărat cât de importantă este valoarea pe piața de Trading, Bitcoin reprezentând la momentul de față principala monedă virtuală de schimb pentru majoritatea investitorilor. Din punct de vedere grafic este posibil ca Bitcoin să ajungă și la 1 milion de dolari însă în același timp există posibilitatea ca aceeași monedă să ajungă și în pragul eșecului, adică să valoreze doar 3.000 – 4.000 de dolari, nimeni nu știe cu exactitate care va fi viitorul din acest punct de vedere.

În ultima perioadă Bitcoin a avut parte de o creștere considerabilă de preț însă nu se cunoaște și cauza pentru care s-a ajuns la un astfel de rezultat, există speculații de toate genurile, unii fiind de părere că s-a ajuns la un ordin de cumpărare foarte mare pentru principalele 3 exchange-uri, urmate de tranzacții automate bazate pe inteligența artificială. Nu există o informație clară care să ateste că într-adevăr așa s-a întâmplat, nici măcar o adoptare spectaculoasă la economia reală sau vreo aprobare de la autoritățile de reglementare. Atunci când Bitcoin reușește să atingă un astfel de standard pe piața criptomonedelor apare și tendința de a investi cât mai mult, mai ales acum când a avut parte de o creștere semnificativă mulți au profitat și profită în continuare de această oportunitate pentru a-și rotunji veniturile.

Nu toți își permit să investească sume uriașe fie că se tem să nu piardă banii sau că nu au de unde, în această categorie se încadrează și cei care consideră că este mai bine să investească mai puțini bani în cripto-monede pentru că nu se știe niciodată care va fi prețul ei peste câteva minute, având de asemenea și speranța că poate va fi o creștere de 100 de ori a prețului. Cu toții ne dorim profituri mari pe termen scurt mai ales pe piața de cripto-monede, la momentul de față Bitcoin fiind o oportunitate bună pentru cei ce vor să se apuce de investit în cripto-monede. Pentru cei ce sunt de mult în domeniul cripto și care investesc periodic în astfel de cripto-monede oscilarea prețului Bitcoin nu ii încântă foarte mult, preferând ca această creștere să nu fie foarte mare pe termen scurt, mai bine o evoluție treptată decât o creștere bruscă care ar putea aduce de asemenea și o scădere la fel de spontană.

Simplul fapt că Bitcoin a reușit să atingă o sumă atât de mare a făcut ca mulți dintre cei care nu aveau până acum încredere în piața criptomonedelor să se apuce de investiții în acest domeniu. Au crescut căutările pe Google cu și despre Bitcoin, multe dintre articole fiind provenite prin intermediul canalelor de main-stream de știri. De asemenea în anul 2017 Bitcoin a suportat o modificare asemănătoare prin care publicațiile online financiare au „explodat”. Dacă dai o căutare pe Google setând anul 2017 la care mai adaugi cheia de căutare Bitcoin o să rămâneți surprinși să vedeți cât de mult era lăudată această monedă virtuală și ce viitor luminos va avea. Erau de asemenea știri care erau pro și altele care erau contra, unii considerând că Bitcoin este o monedă de viitor pe când alții criticau această piață acoperind astfel ambele variante.

Cel mai probabil Bitcoin va avea parte de o scădere pe termen scurt a prețului astfel încât să se poată relua creșterea treptată precum s-a întâmplat și la începutul anului. Nu se știe cu exactitate însă există posibilitatea ca Bitcoin să nu poată să își mențină euforia printr-o altă creștere spectaculoasă, motiv pentru care nu se știe nici măcar cu aproximație la ce valori va ajunge. Un lucru este aproape sigur pentru moneda Bitcoin, nu va reuși să scadă sub prețul de 3000 de dolari decât dacă ar fi interzisă în SUA. Nu este recomandat să vă aruncați cu foarte mulți bani deodată doar pentru că ați sesizat o creștere semnificativă în Bitcoin, mai bine să nu vă asumați un risc chiar atât de mare și să vă investiți periodic banii în sume ceva mai mici dar care să vă aducă profituri sigure. S-ar putea ca peste câțiva ani să vă felicitați singuri cu privire la alegerea pe care ați făcut-o, o astfel de piață în ultimii ani a avut parte de creșteri semnificative și a reușit să aducă profituri uriașe chiar și pentru cei care nu au avut foarte mulți bani de investit. O soluție bună este să fiți tot timpul informați cu privire la oscilarea prețului Bitcoin, întrucât este cea mai cunoscută monedă de pe piața de Trading. De asemenea este important să nu vă lăsați păcăliți de creșterile bruște în care Bitcoin atinge praguri uriașe, este posibil ca după o astfel de creștere să nu mai urmeze încă una, vă puteți aștepta ca în acest caz să vă treziți cu o scădere semnificativă a prețului din care nu vă alegeți cu un profit prea generos.

Cel mai important sfat este să urmăriți piața Bitcoin întrucât are foarte multe de oferit și vă poate aduce profituri la care nici măcar nu v-ați fi gândit. Chiar dacă investiți acum o sumă modică în viitor ar putea să vă treziți cu un cont de zece ori mai plin fără să aveți prea multe bătăi de cap și fără să depuneți efort. 

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters