Ce s-a intamplat cu tranzactiile cu criptomonede pe Revolut in anul trecut?

Posted by

Un lucru important de precizat in aceasta directie este faptul ca anul trecut in 2021 numarul tranzactiilor care au in vedere criptomonedele si care au fost realizate prin intermediul Revolut s-au inmultit de 8 ori fata de anii precedenti. De asemenea se mai aminteste faptul ca un singur utilizator Revolut a realizat in proportie de 14 tranzactii cu criptomonede prin intermediul acestei aplicatii.

Un alt factor la fel de important de precizat este ca in prezent Revolut se bucura de utilizatori de peste 1,6 milioane doar aici pe piata locala, pe piata din Romania. Acest aspect este foarte important de punctat deoarece in primul moment de aparitie pe aceasta piata, mai exact in mai 2018, cei de la Revolut aveau in portofoliu doar 3 criptomonede.

Ceea ce in prezent cei mai multi dintre utilizatori se bucura de tranzactionarea a mai mult de 53 de token-uri, iar o buna parte dintre ele, mai specific un numar de 32 au fost adaugate doar anul trecut. Acestea s-au adaugat prin evenimentul si campania denumita “Martea noilor token-uri” (New Tokens Tuesdays), eveniment care s-a desfasurat pe cuprinsul a mai multor saptamani.

Iar printre cele mai atractive token-uri de anul trecut s-au numarat Ethereum (ETH), Bitcoin (BTC), Ripple (XRP), Cardano (ADA) , dar si Ripple (XRP), ZRX, Litecoin (LTC) etc. Un factor important de cunoscut de catre toti clientii se refera la disponibilitatea tuturor acestor token-uri pentru toti utilizatorii si de asemenea nu conteaza tipul de plan.

Ba mai mult decat atat o buna parte dintre clienti pot opta pentru a plati daca vor sa achite un comision care sa fie mai mic, avand in vedere ca 1,5% este comisionul pentru clientii Premium si Metal, iar 2,5% este comisionul pentru Standard si Plus. De asemenea prin intermediul aplicatiei valoarea minima de la care se poate porni investitia in criptomonede este de 1 euro.

Tinand cont ca s-au inregistrat printre utilizatorii din Romania de 8 ori mai multe tranzactii cu criptomonede fata de anul 2020 si valoarea investita, valoarea tuturor sumelor a avut o crestere de 6 ori mai mult fata de aceeasi perioada. Totodata si valoarea medie anuala a unui utilizator de a achizitiona criptomonede a crescut cu aproximativ 63% fata de anul 2020, iar numarul de clienti Revolut care au si detin criptomonede a fost majorat cu pana la 27%.

Un lucru interesant se poate identifica in faptul ca portofoliul clientului ce detine criptomonede este de fapt si de drept un mix intre acele persoane care sunt foarte experimentate in ceea ce inseamna plasarea investitiilor si acele persoane nou-venite, care printre multe altele sunt la prima actiune de felul acesta in privinta criptomonedelor. Totodata cei care detin astfel de monede virtuale prin intermediul aplicatiei Revolut au o varsta cuprinsa intre 18 – 44 ani, sunt locuitori ai marelor orase din tara noastra si bineinteles sunt pasionati si interesati de fiecare noua aparitie in tehnologie, astfel incat sa poata adapta cat mai multe posibilitati in toate activitatile lor curente.

Toate aceste date au fost descoperite in urma unui studiu realizat de catre cei de la Revolut. Tot in acest studiu se mai aminteste faptul ca printre cele mai numeroase obiective financiare ale anului 2022 ale utilizatorilor romani fac strict referire la studiul si insusirea aprofundata despre criptomonede si despre posibilitatile de a investi inteligent si in mod activ in acest vast domeniu. De asemenea la nivel global, dintre cei care au raspuns studiului, un numar de circa 6.000 de utilizatori ai acestei aplicatii mai mult de 39% au decis ca principalul obiectiv financiar este acela de a se informa cu tot ceea ce inseamna lumea criptomonedelor pentru anul 2022.

Asadar personalul Revolut considera ca este foarte important ca cei care isi doresc sa aiba parte de criptomonede sa detina cunostintele de baza, elementare pentru aceasta piata a monedelor virtuale si pentru a intelege mai usor cum functioaneaza toate aceste lucruri, fara sa existe temeri sau panica in randul utilizatorilor.