Facebook schimbă iar cărțile, venind de data aceasta cu ceva care să  îngenuncheze multe dintre companiile cunoscute ale lumii. Banii, reprezintă factorul cheie pentru care Facebook și orice altă companie s-a format. Pe data de 18 iunie Facebook urmează să își anunțe intrarea pe piața criptomonedelor, sub coordonarea lui David Marcurs, fost Președinte PayPal și VP Facebook Messenger.

Potrivit TechCrunch, noua criptomonedă va purta denumirea de Libra și va avea următoarele caracteristici:

  • nu se vor percepe taxe de transfer în rândul acestei criptomonede, mai ales prin intermediul Facebook, Messenger și Whatsapp
  • Facebook dorește implementarea criptomonedei inclusiv în rețeaua Facebook Ads
  • Libra va fi o criptomonedă cu preț stabil, evitându-se astfel fluctuațiile de prețuri din timpul unei plăti

Totodată Facebook își dorește să creeze o fundație independentă care să administreze Libra, întocmai pentru a avea o perspectivă mai bună asupra zonei cryptocurrency. Această mutare ar putea să ajute compania în evitarea reglementărilor legate de faptul că deține prea multă putere asupra unei monede globale.Compania care se va ocupa de întreținerea pe piață a criptomonedei Libra se va asigura de sistemul de plăti cât și de facilitatea micro-tranzacțiilor pentru articolele din Facebook Ads și schimbul financiar din eCommerce. Vor urma de asemenea și alte detalii cu privire la viitoarea monedă dezvoltată de Facebook însă mai multe informații vor fi dezbătute la iCEE.fest: Upgrade 100, alături de Aviv Lichtigstein, CEO & Fondator la 101 Blockchains. 

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters