Potrivit XinhuaNet, agenția oficială de presă a Chinei, poliția a arestat 22 de indivizi ce făceau în mod ilegal crypto mining, ducând la o pierdere de energie de aproximativ 3$ milioane. Poliția din Jiangsu a raportat confiscarea a 4000 de unități hardware folosite exclusiv pentru minarea criptomonedelor, precum Bitcoin în nouă fabrici diferite.

Compania de electricitate a realizat o reclamație din urma căreia poliția a tras concluzia că este vorba despre o organizație de mining, fiind vorba despre un consum foarte ridicat de electricitate. Cazul a durat mai bine de două luni, timp în care poliția din orașul Zhenjiang în Jiangsu a detectat un grup de criminali care par a fi implicați în caz.

Din punct de vedere tehnic, fiecare unitate de mining consumă între 25 și 50 de kilowatti de electricitate pe oră, ceea ce înseamnă o pierdere de aproximativ 20 de milioane de Yuani Chinezești pentru compania de energie. În același timp China este cunoscută ca fiind țara cu cel mai înalt nivel de mining, 70% din toate criptomonedele generate anual fiind realizate mulțumită minerilor din China.

China a devenit țara cu cel mai înalt nivel de mining mulțumită electricității foarte ieftine. În luna iunie, poliția din China anunța prinderea unor oameni care întindeau cabluri prin iazurile de pești pentru a fura energie spre a fi folosită în mining de Bitcoin. Totodată se arată că unii mineri Chinezi își stabilesc stațiile de minat în Iran, datorită prețului scăzut la energie. 

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters