Intotdeauna ne dorim lucruri spectaculoase, cu atat mai mult daca ne referim la lucrurile pe care le purtam sau la acele bijuterii pe care ni le-am dorit dintotdeauna. Si cum grija pentru toate acele lucruri pe care deja le-am obtinut este mult mai mare decat orice altceva, nu mai este nevoie sa spunem despre toate acele masuri de precautie pe care le luam.

Iar o mare parte dintre aceste masuri se pot observa in cazul bijuteriilor si bunurilor de valoare. Bineinteles sa nu se inteleaga ca acele bunuri sufletesti nu sunt importante, dar despre acestea vom discuta cu o alta ocazie. In cazul bunurilor de valoare si al bijuteriilor suntem tentati sa luam cele mai drastice masuri.

Ce masuri iei pentru protejarea bijuteriilor?

Chiar daca cea mai mare parte a populatiei este obisnuita sa-si pastreze bunurile ascunse prin casa undeva, mai sunt si cateva persoane ce adopta ale metode mai occidentale. Metode de genul casetelor de bunuri din cadrul diferitelor banci.

Dar pentru ca sunt si persoane ce nu se incred in nimeni prefera sa-si tina bijuteriile in casa, in preajma lor. Desi sunt persoane ce duc aceasta grija la extrem pentru bijuterii, mai sunt si cateva doamne si domnisoare ce prefera doar sa-si pastreze bijuteriile intr-un spatiu adecvat, dedicat acestora.

In cazul persoanelor ordonate si foarte ordonate veti observa ca acestea vor avea un spatiu de depozitare adecvat pentru fiecare lucru in parte. De altfel acestea vor avea mereu la indemana:

  • casete de bijuterii pentru fiecare categorie de bijuterii;
  • dulap bijuterii – cu diferite sertare si spatii atat pentru inele, bratari sau cercei si lantisoare cu pandantive;
  • pungute de catifea sau de piele intoarsa pentru fiecare bijuterie in parte;

Insă, varianta optima pentru fiecare domna, domnisoara va ramane aceea in care va alege un dulap bijuterii in functie de preferintele fiecaruia si de utilitatea pe care vor sa o atribuie acestuia. Si poate ca in cazul femeilor constiente ca nimic rau nu se li se pot intampla bijuteriilor pe care le detin, panica nu este chiar atat de mare sau cel putin nu se arata atat de ingrijorate fata de aceste bunuri.

Chiar si in cazul banilor se apeleaza la anumite trucuri, la anumite spatii speciale sau chiar la acele locasuri bine stiute doar de membrii familiei. Desi suntem constienti ca lumea a evoluat, o buna parte dintre noi inca se mai tem ca isi vor pierde bunurile cine stie cum.

Cu toate ca am fi tentati sa spunem ca cei ce au nevoie de astfel de masuri de protectie pentru bunurile lor sunt persoanele mai in varsta, daca vom ajunge sa luam contact cu diverse persoane din diferite medii vom observa ca aceasta chestiune li se pot atribui foarte usor acestora.

Ba mai mult decat atat ar trebui sa tratam acest subiect cu o foarte mare seriozitate. Mai ales daca temerea ca va veti pierde bunurile este mult mai mare, decat linistea pe care vi-o pot oferi masurile de protectie luate pentru acestea. Si de aceea este bine sa fiti foarte disciplinati si ordonati, atunci cand vorbiti despre bunurile familiei si protejarea lor.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters