Se pare ca una dintre cele mai recente stiri despre promovarea criptovalutei in spatiul online vine din parte celor de la Facebook. Acestia au interzis toate reclamele ce fac referire la criptovalute, Bitcoin si ICOs inca de marti, in timp ce incercau sa depisteze si sa inlature toate aceste reclame.

Motivul pentru care cei de la Facebook si-au schimbat politica de promovare cu privire la aceste monede virtuale este legat de faptul ca acestia le considera practici de inselaciune si inselatorie. Interzicirea acesora se va face atat pe reteaua de socializare Facebook, cat si pe Instagram.

Si chiar daca in prezent criptovalutele, si in special Bitcoin-ul, sunt de actualitate, cei de la Facebook sustin ca este o metoda prin care se pot face diverse escrocherii, fraude, iar riscul este destul de ridicat chiar si pentru una dintre cele mai mari retele sociale asa cum este Facebook.

Ceea ce pare cu adevarat surprinzator este faptul ca nu sunt interzise doar acele anunturi legate de vanzarea sau tranzactiile criptomonedelor, ci si a acelor anunturi publicitare legate de portofelele pentru Bitcoin sau cele legate de hardware-ul de minare Ethereum.

Intr-o postare pe blog directorul de management, al Facebook, sustine ca aceasta politica de a interzice publicitatea criptovalutelor s-ar putea schimba la un moment dat, in viitor, daca aceste monede virtuale vor deveni afaceri legitime si legale, fara sa trezeasca si alte suspiciuni.

Prin urmare prea curand nu o sa mai fim surprinsi de toate reclamele ce au legatura, in mare parte, cu ceea ce inseamna lumea criptovalutelor pe reteaua de socializare Facebook.

via businessinsider

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters