Printre bancile care refuza si interzic oamenilor achizitiile de monede virtuale prin intermediul cardului de credit se numara si JPMorgan, Bank of America si Citigroup. Ba mai mult decat atat JPMorgan a luat aceasta decizie sambata, avand in vedere ca aceasta banca nu vrea sa isi asume si sa suporte riscurile ce sunt asociate cu acest tip de tranzactii.

In cursul zilei de vineri cei de la Bank of America au dat startul unei astfel de decizii cu privire la tranzactionarea monedelor virtuale prin intermediul cardului. Cei de la Bank of America au fost primii care au refuzat tranzactiile cu cardurile pe platformele de tranzactionare a monedelor virtuale. Tot vineri seara si cei de la Citigroup au anuntat acelasi lucru.

Toate aceste banci au luat aceasta decizie intrucat achizitiile de monede virtuale pot crea probleme acestora. Riscurile la care sunt expuse bancile au devenit in cele din urma mult prea mari, deoarece in astfel de tranzactii, pentru realizarea lor, se poate intampla sa se foloseasca carduri furate sau identitati furate pentru a cumpara monede.

Ori de cele mai multe ori clientii fac tranzactii nerentabile in privinta acestor monede si nu au cu ce sa acopere eventualele datorii. Asta in conditiile in care moneda virtuala, Bitcoin, scade din ce in ce mai mult si nici nu se pot opri fraudele cu privire la aceasta moneda virtuala.

Si bineinteles ca bancile nu isi doresc astfel de lucruri, ba mai mult decat atat ele doresc stoparea fraudelor. Tot aici trebuie sa specificam si faptul ca aceste decizii luate de banci ii pot impiedica pe cei interesati sa faca investitii in astfel de monede virtuale.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters