Gigantul american, Google, a anuntat ca incepand cu luna iulie va elimina extensiile de browser deja existente pentru mineritul de criptomonede. Ba mai mult decat atat in trecut cei de la Google permiteau extensiile doar de minerit si care bineinteles informau utilizatorii intr-un mod cat mai explicit despre scopurile lor. Insa se pare ca aceasta politica nu a fost suficienta pentru a-i scapa pe utilizatori de add-on-urile care incalcau regulile.

Se spune ca dezvoltatorii si-au facut griji cu privire la aceasta problema inca de toamna trecuta. Conform surselor Google s-a hotarat sa implementeze aceste interdictii inca de luni, deoarece majoritatea extensiilor de minerit trimise la magazinul Chrome Web nu se supuneau politicilor Google.

Un alt aspect important al acestei decizii este acela ca aceasta interzicere a extensiilor de minarit a aparut la mai putin de o luna dupa ce Google a anuntat ca vor avea in vedere interzicerea reclamelor ce au legatura cu monedele virtuale. Asta avand in vedere ca mineritul clandestin este foarte frecvent, iar malware-ul care foloseste resursele utilizatorilor ca sa genereze monede pentru hackeri se numara printre cele mai frecvente atacuri. Din aceasta cauza marile companii si guverne au avut de suferit.

Un exemplu in acest sens ar fi sistemul de cloud compromis de malware-ul de minerit al celor de la Tesla, bineinteles nici site-urile guvernului britanic nu au fost ocolite. Iar toate aceste lucruri s-au intamplat in luna februarie a acestui an. Ba mai mult, firma de securitate cibernetica TrendMicro a descoperit in luna ianuarie ca si cei de la Google au fost afectati, iar reclamele de tip DoubleClick erau folosite pentru a distribui malware de minerit.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters