Avand in vedere ca din ce in ce mai multe proiecte se dezvolta in baza monedelor virtuale, unul dintre cele mai neasteptate proiecte se desfasoara intre o Universitate din Republica Moldova si proprietarii unor panouri solare din State. De fapt acesta este un proiect pilot realizat de Programul de Dezvoltare al Natiunilor Unite (UNDP) in colaborare cu start-up-ul Sun Exchange. Iar in urma acestuia se permite inchirierea de panouri solare catre o Universitate din Moldova, exact asa cum am spus si mai sus, iar in urma acestei inchirieri propietarii panourilor vor fi platiti in moneda virtuala Bitcoin.

De asemenea proiectul prevede ca Universitatea sa poata inchiria aceste panouri solare pe o perioada de circa 20 de ani, iar proprietarii acestora sa poata sa fie platiti atat in Bitcoin, cat si in SolarCoin. Bineinteles ca plata proprietarilor poate avea loc cu ajutorul platformei create de Sun Exchange. Mai exact aceasta platforma permite acelor persoane interesate sa achizitioneze panouri solare, dar si sa suporte costul instalarii acestor panouri, costul fiind de aproximativ 10$ bucata, iar mai apoi sa le poata inchiria universitatii.

Trebuie sa mai stiti ca aceste panouri sunt deja programate sa intre in functiune peste 3 luni. Iar daca acest proiect va avea succes va putea fi extins si in alte tari. Cum deja se cunoaste faptul ca Statele Unite sprijina si doreste sa promoveze aplicatiile bazate pe tehnologia blockchain, care sa vina in sprijinul eforturilor de combatere a schimbărilor climatice, in luna ianuarie a acestui an s-a format un grup denumit Climate Chain Coalition ce studiaza potentialul tehnologiei DLT.

Tehnologie ce are in vedere proiecte care sa sprijine demersuri de la monitorizarea emisiilor de carbon pana la promovarea energiei verde si alocarea de fonduri. Asadar in prezent sunt destule organizatii ce cauta solutii prin intermediul blockchain pentru diversele probleme cu care se confrunta societatea in ziua de astazi.

My Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters